به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن بیان این مطلب در مراسم افتتاحیه که امروز با حضور دکتر مینایی مدیر بنیاد ملی بازی های رایانه ای و دکتر اخوان دبیر شورای عالی فضای مجازی، در سالن شبستان مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد؛ با اشاره به این مطلب که این جشنواره فرصت مغتنمی برای ارزیابی توان متخصصان ایرانی است گفت: درحالی دومین جشنواره فیلم های رایانه ای را برگزار می کنیم که شاهد حضور گسترده کشورهای دنیا در این جشنواره هستیم، جشنواره ای که قرار است علاوه بر سنجش توانایی متخصصان داخلی از توان و تخصص کشورهای خارجی نیز استفاده کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به این نکته که ایران باید بازار مستقلی در خاورمیانه داشته باشد افزود: آنچه مسلم است در حال حاضر انواع بازی های رایانه ای با ظاهری زیبا که به دور از فرهنگ ایرانی و اسلامی است به کشور وارد می شود، این درحالی است که بازی سازی در ایران هم برای مقابله با محصولات خارجی و غیر مرتبط با فرهنگ ایرانی و هم در جهت گسترش بازار بازی های رایانه ای در خاورمیانه باید با توان و قدرت بیشتری وارد بازار رقابت شود و اصولا یکی از وظایف این جشنواره فرهنگسازی برای آگاهی و استفاده بهینه کودک و نوجوان و همچنین خانواده ها از محتوای بازی های رایانه ای است.
مدیریت خانواده بر بازی رایانه ای
وی در ادامه افزود: برگزاری این جشنواره اهداف دیگری غیر نیز دارد چراکه نگاه برگزارکنندگان تنها نگاهی مادی و انتفاعی نیست بلکه یکی از اهداف عمده این جشنواره چگونگی مدیریت بر بازی های رایانه ای است. به عنوان نمونه برخی از بازی ها در جهت ترویج خشونت، قتل و آدم کشی است تا جاییکه برخی از ناهنجاری ها عادی جلوه کند و یا اینکه برخی از این بازی ها مسلمانان را انسان هایی خشن و تروریست جلوه می دهند و یاحتی چهره ظاهری ایرانیان را به گونه ای نشان می دهند که باعث ایجاد رعب و وحشت می کند.
محمد حسینی در ادامه با ارائه پیشنهادی مبنی بر ساخت بازی هایی مبنی بر اسطوره های ایرانی گفت: درتاریخ و فرهنگ خود قهرمانان و اسطوره های بسیاری داشته ایم که این اسطوره ها می توانند دستمایه ای برای گسترش فرهنگ و پیشینه تمدن ایرانی باشد. البته دراین حوزه فعالیت ای خوبی صوت گرفته است به عنوان نمونه می توان بازی گرشاسب اشاره کرد و یا برخی از عملیات های دفاع مقدس برای شناخت تاریخ معاصر ایران در قالب بازی ساخته شده است که بازی های ارزشمندی هستند.در حوزه ادبیات هم بازی رایانه ای با این موضوع که فردوسی چگونه شاهکار ادبی خود را خلق کرده است ساخته شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبت های خود افزود: امیدوارم دومین جشنواره بازی های رایانه ای به بهترین شکل ممکن و درجهت حمایت از کار و سرمایه ملی برگزار شود.
پس از پایان صحبت های محمدحسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر مینایی دبیر این جشنواره و مدیرعامل بنیاد بازی های ملی رایانه ای در جمع حاضرین در سالن شبستان مصلای امام خمینی (ره) حاضر شد و با ارائه گزارشی از برگزاری نخستین جشنواره بنیاد ملی بازی های رایانه ای در برج میلاد گفت: سال گذشته زمانی که 70 موسسه فعال در عرصه تولید بازی های رایانه ای در برج میلاد گردهم آمدند و با استقبال خوبی از سوی تماشاگران مواجه شدیم به این فکر می کردیم که برای برگزاری دومین جشنواره بازی های رایانه ای چه مکانی را باید درنظر بگیریم که پاسخگوی انبوه جمعیت باشد و حال اینکه امروز در مصلای امام خمینی (ره) گردهم آمده ایم و شاهد حضور 130 موسسه فعال بازی ساز هستیم.
وی در ادامه افزود: تداوم و استمرار حضور ایران در نمایشگاه بازی های رایانه ای آلمان، امارت، سنگاپور و... نشان داد که ایران علاوه بر فناوری هسته ای و نانو در فناوری بازی های رایانه ای نیز پیشرو است. اکنون به خود می بالیم که جوان ایرانی و مسلمان بازی های داخلی را بر محصولات خارجی ارجح می داند و موجب صدور فرهنگ های ارزشی از دریچه بازی هستیم.
علمای حوزه محتوای قابل عرضه ای برای بازی های رایانه ای ارائه دهند
دبیر دومین جشنواره بازی های رایانه ای در ادامه صحبت های خود با اشاره به حضور متخصصان بازی ساز در این جشنواره گفت: از بازی سازهای متبحر و صاحب تخصص دعوت کرده ایم که با حضور دراین جشنواره از ظرفیت های بازی سازی استفاده بهتری کنیم به عنوان مثال در این جشنواره بررسی می کنیم که چرا هنرمندان متعهد به ما نمی پیوندند و به حرفه بازی سازی به عنوان یک رسانه نگریسته نمی شود و یا اینکه چرا علمای حوزه محتوای قابل عرضه ای برای بازی های رایانه ای ارائه نمی کنند.
وی در پایان افزود: به اعتقاد من این جشنواره نماد هم افزایی حاکمیت و بخش خصوصی در تولید بازی های رایانه ای است. خوشحالیم که قرار است در سال تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی پذیرای متخصصان بازی ساز و خانواده ها در کنار هم هستیم.
بخش پایانی مراسم افتتاحیه دومین جشنواره بنیاد ملی رایانه ها به صحبت های دکتر اخوان دبیر شورای عالی فضای مجازی اختصاص داشت. وی در آغاز صحبت های خود با اشاره به علاوه ذاتی انسان به بازی های رایانه ای گفت: انسان به صورت ذاتی بازی های رایانه ای را دوست دارد و دلیل این دوست داشتن هم این است که فرد می تواند داخل فضای بازی رایانه ای به آرزوی خود دست پیدا کند. پدیده ای که در دنیای واقعی امکان ندارد و همین کارکرد بازی های رایانه ای برای دقایقی نشاط ایجاد می کند.
وی در ادامه افزود: در واقع بازی های رایانه ای مسکنی برای آرزوهای دست نیافتنی و یا دور دست انسان است. از همین رو این مسئله اهمیت بسیاری دارد وباید روی آن سرمایه گذاری شود .
بازی های رایانه ای نیاز به سرمایه گذاری دارد
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه با اشاره به سرمایه گذاری برای بازی های جمعی گفت: انسان هیچگاه در طول تاریخ تمایلی به زندگی انفرادی نداشته است و همواره به صورت جمعی زندگی کرده است و این اتفاقی است که در روند ایجاد و توسعه بازی های دسته جمعی اتفاق افتاده است و در شرایط فعلی گرایش به بازی های چندنفره وجود دارد بنابراین نیاز به سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد.
اخوان دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه افزود: شورای عالی فضای مجازی با حکم مقام معظم رهبری در سال گذشته تشکیل شد. یکی از موضوعات مورد توجه بنابر تاکید رهبری همین مسئله بازی ها است و این تاکید نشان دهنده این مطلب است مقام معظم رهبری فراتر از انتظار مسئولان کشور مسائل و موضوعات را بررسی می کنند. همچنین ایجاد زیرساخت های تولید بازی که از توان بخش خصوصی خارج است نیاز به سرمایه گذاری اساسی داریم.
لازم به ذکر است محمد حسین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه دکتر مینایی از نمایشگاه بین المللی بازی های رایانه ای دیدن کردند.
نظر شما